مضرات کلر زیادی آب

قرص کلر

متأسفانه با توسعه تمدن جدید و صنعتی شدن جوامع، فاضلاب‌های صنعتی، مواد سمی، (فلزات  سنگین) و آلودگی‌های مضر که برای سلامتی موجود تهدید به حساب می‌آید، از قبیل اسیدیته آزاد، مواد قلیائی، گازهای سمی، مواد رادیواکتیو، میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا، چربی و روغن و … را وارد آب‌های شیرین قابل دسترس می‌نمایند.

تصفیه‌خانه‌های آب شرب جهت مبارزه با آلودگی‌ها با اضافه کردن مقداری کلر که ارزان‌ترین و قابل دسترس‌ترین آنتی‌اکسیدان است، میکروب‌ها و ویروس‌ها را در شرایطی خاص (نه به‌طور کامل) از بین می‌برند. هنگامی که کلر به‌عنوان گندزدائی کننده در تصفیه آب به کار می‌رود، در اثر ترکیب کلر با مواد آلی مثل اسید هیومیک تولید تری‌هالومتان‌ها THMs یا هالوفرم‌ها را می‌نماید، تری‌هالومتان‌های اصلی عبارتند از: کلروفرم (CHCL۳)، برمودی کلرومتان (CHBrCL۲)، دی‌برموکلرومتان (CHBr۲CL) و برموفرم (CHBr۳). شواهدی در دست است که این ترکیبات خاصیت سرطان‌زائی دارند، که برای سلامتی انسان‌ها جداً مضر تشخیص داده شده‌اند.

در شکل تصفیه آب به‌صورت رایج این‌گونه مواد هم‌چنان در آب باقی می‌مانند و کلر اضافی باقی‌مانده نیز اثر زیان‌آور خود را بر سلامتی انسان‌ها وارد می‌سازد. در هر حال تصفیه‌های اولیه تأثیر زیادی در رابطه با مقابله با آلودگی‌ شیمیائی و عناصر محلول در آب نمی‌توانند انجام دهند. فلزات مضر و نمک‌های زیان‌آور هم‌چنان از طریق آب آشامیدنی وارد بدن انسان‌ها می‌گردند و اثرات تخریبی خود را به‌جای خواهند گذاشت.

فرآیند کلرزنی امروزه یکی از متداولترین روشهای گندزدایی آب در دنیاست. مهمترین مزایای این فرآیند عبارتند از:

کلرزنی فرآیندی ارزان و کم هزینه جهت ضدعفونی کردن آب مصرفی انسان است.

کلر دارای اثر باقیمانده در آب است که باعث تضمین نسبی سلامتی آب در تمام مسیر شبکه آب رسانی می شود.

اما معایب و مضرات کلرزنی عبارتند از:

کلرباقیمانده در اثر ترکیب با مواد آلی موجود در آب تولید ترکیباتی موسوم به تری هالومتان ها را می کند که بیشتر متخصصان بر سرطان زا بودن این ترکیبات تاکید دارند.

کلرزنی باعث کشته شدن میکرو ارگانیزمهای موجود در آب می شود. این درحالی است که لاشه این میکرو ارگانیزمها در آب باقی می مانند و ممکن است خود منشا آلودگی شوند.

تماس کلر با پوست و موی انسان باعث ایجاد حساسیت، ریزش مو و مشکلات دیگر شود.

استنشاق گاز کلر ( در استخر یا حمام ) برای ریه انسان مضر می باشد.

گروهی از میکروارگانیزمها مانند کریپتوس پرودیوم نسبت به کلر مقاوم هستند و با این روش از بین نخواهند رفت.

بنابراین کارشناسان توصیه می کنند که جهت مقابله با اثرات زیان بار کلر در آب آشامیدنی، در نقطه مصرف کلرباقیمانده آب را حذف کرده و سپس اقدام به نوشیدن آب کنیم.

Unfortunately, the development of a new civilization and industrialization of societies, industrial waste, toxic substances (heavy metals) and pollutants harmful to health are considered threats, such as free acidity, alkalis, toxic gases, radioactive materials, pathogenic microorganisms, fat Oil and drawn into fresh water available.

Drinking water treatment plants to fight pollution by adding chlorine to the cheapest and best available antioxidant, microbes and viruses in special circumstances (not completely) out. When chlorine for disinfection in water treatment is used, the combination of chlorine with organic matter such as humic acid production Tryhalvmtanha THMs or Halvfrmha it is, Tryhalvmtanhay are: chloroform (CHCL 3), Brmvdy Chloromethane (CHBrCL 2), Dibromochloromethane (CHBr 2 CL ) and Bromoform (CHBr 3). Evidence that these compounds are carcinogenic properties, which are harmful to human health have been removed. However, early refineries great impact on the fight against chemical pollution and water-soluble components will not do. Harmful metals and salts are harmful to the human body through drinking water and its harmful effects will escape.
One of the most common methods of chlorination process to disinfect water in the world. The main advantages of this process are:
Chlorination process to disinfect water for human consumption is cheap.
Has the effect of residual chlorine in the water that would ensure the quality of drinking water in all directions relative to the water network.
The advantages and disadvantages of chlorination are:
Klrbaqymandh in combination with organic matter in water to produce compounds called trihalomethanes, which most experts insist that these compounds are carcinogenic.
Chlorination kills microorganisms in water. The micro-organisms in the water while the carcasses remain and may be a source of contamination.
Chlorine contact with skin and cause allergic human hair, hair loss and other health problems.
Inhalation of chlorine (in the pool or bath) is harmful to the lungs.
A group of microorganisms such as Cryptosporidium are resistant to chlorine and the invasion of this method will not go away.
So experts recommend that in order to reduce the harmful effects of chlorine in drinking water at the point of consumption Klrbaqymandh remove water and then drink it.