مقررات عمومی برای نگهداری استخرها و مخازن آب

فصل چهارممقررات عمومی:

ماده 73- رعایت دستورالعمل های سازنده در مورد نگهداری ، سرویس و تعمیرات و به ویژه روغن کاری قطعات جعبه دنده و محورها الزامی است .

ماده 74 – کلیه وسایل و تجهیزات جانبی مانند دبی سنج ها بایستی براساس توصیه سازنده مطابق دستورالعمل ها نگهداری ، تعمیر و کنترل شوند.

ماده 75- درمورد ارتفاع سنج ها اعم از شناوری یا شاخص های برقی و ابزار دقیق ، علاوه بر رعایت دستورالعمل ها ، بازدیدهای عینی الزامی است.

ماده 76- در ارتفاع سنج های شناوری بایستی دقت شود که سیم بکسل ، طناب ، قرقره ها و توپی شناور در اثر استهلاک و یخ زدگی و زنگ زدگی گیر نداشته باشد.

ماده 77- استفاده از ترکیبات ضد عفونی کننده مانند کلر فقط با رعایت شرایط زیر مجاز خواهد بود.

الف – وجود یک دستگاه ضد عفونی کننده مناسب به طوری که بتواند ماده مذکور را با میزان وغلظت لازم تامین نماید. ادامه خواندن “مقررات عمومی برای نگهداری استخرها و مخازن آب”

موارد آیین نامه ایمنی مخازن آب چیست

ماده 1- در زمان طراحی انواع مخازن بایستی بررسی های زمین شناسی و آزمایشات دقیق مکانیک خاک و لرزه خیزی و معیارهای فنی از جمله تعیین دقیق بارهای استاتیک و دینامیک و عبور وسایل نقلیه به همراه استانداردهای ساخت وبهره برداری رعایت شده باشد.

ماده 2- کلیه مخازن بایستی مطابق آیین نامه و مقررات حفاظتی ساختمان کارگاه ها مصوب شورای عالی حفاظت فنی احداث شود .

ماده 3- فاصله درختان مجاور مخازن ، بایستی به اندازه ای باشد که ریشه آنها به پایه ها و دیواره های مخازن فشار وارد ننماید . ادامه خواندن “موارد آیین نامه ایمنی مخازن آب چیست”

مخازن بتنی داخل زمینی

مخازن بتنی داخل زمینی

این نوع مخازن چندان مناسب نیستند زیرا اولا به پمپ های زمینی سوار نیستند و یا باید پمپ خانه نیز در زیرزمین باشد که در نتیجه دسترسی به پمپ ها و سایر وسایل برای تعمیر و حمل و نقل مشکل است و یا باید در آنها از پمپ شناور که به صورت افقی در کف مخزن نصب می گردد استفاده نمود که دسترسی به این پمپ ها نیز مشکل است و در صورت خراب شدن مدتی کار تولید مختل می گردد و اگر دو پمپ شناور نصب کنیم ( یکی رزرو ) هزینه اولیه تاسیسات بالا میرود. ادامه خواندن “مخازن بتنی داخل زمینی”

انواع مخازن بتونی و روش کار با آنها

انواع مخازن بتونی و روش کار با آنها

– لوله های مکش پمپ ها باید حداقل in 6 باشند.

– لوله های زیر آب حدود in 4 باشند.

– لوله پر کن بر حسب ظرفیت پمپ چاه یا شناور بین in 2 تا in 4 می باشند.

در هر یک از لوله های مکش پمپ ها از مخازن یک عدد شیر قطع و وصل نصب می گردد ( شیر دروازه ای ) که در حالت عادی هر دو شیر باز هستند و در صورت لزوم هر یک از مخازن را می توان با شیر از مدار خارج کرد. ادامه خواندن “انواع مخازن بتونی و روش کار با آنها”