برای بیشتر شدن اثر فیلتر، باید مطمئن شد آب در دبی بهینه خود می باشد. مهم ترین یافته ها از تست ها نشان می دهد که سرعت بالای جریان روی فیلتراسیون و زمان لازم برای جمع کردن آلودگی ها تاثیر دارد. سرعت بالای جریان سبب کوتاه تر شدن زمان فیلتراسیون گشته و تصفیه را سخت تر می کند. “سرعت بالا” به معنی سرعتی بیش از حد معین در لوله می باشد که با ft/sec یا gpm/ft2آن را می سنجند. مثلا سرعت 10 fps سرعت بالایی است. ادامه خواندن “دبی جریان بهینه در فیلتر شنی تحت فشار”
دسته: فیلتر آب صنعتی
فیلتر های تصفیه آب صنعتی
فیلتراسیون غشائی
فیلتراسیون غشائی میتواند به دو دسته میکروفیلتراسیون و میکروفیلتراسیون از یک سو و نانوفیلتراسیون و اسمز معکوس (RO یا هایپرفیلتراسیون) از سوی دیگر تقسیم شود.
وقتی فیلتراسیون غشائی برای حذف ذرات بزرگتر مورد استفاده قرار میگیرد، از میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون استفاده میشود. بهعلت خصوصیت باز بودن این ممبرینها، مقدار بهرهوری زیاد است در حالیکه اختلاف فشار کم میباشد.
کاربردهای فناوری نانو در صنعت آب و فاضلاب
فناوری نانو طی مدت کوتاهی که از ظهور آن می گذرد کاربردهای مختلفی در صنایع گوناگون یافته است. در نتیجه صنعت آب، به عنوان یکی از پایه های حیات از این مساله مستثنی نیست و در بخش های مختلف آن، شامل ساخت سد ها، حفاظت خطوط لوله انتقال آب، تصفیه آب و پساب، شیرین سازی آب و غیره، فناوری نانو کاربرد یافته است. ادامه خواندن “کاربردهای فناوری نانو در صنعت آب و فاضلاب”
فیلتر شنی
فیلترشنی (Sand filter) مخزن تحت فشار یا اتمسفریکی است که از فولاد، فایبر گلاس و یا بتن تشکیل شده و شامل بستری از شن و ماسه خالص با شکل تقریبی استوانه ای یا مربع میباشد.فیلترشنی را بر اساس نوع گردش آب به چهار دسته تقسیم بندی می کنند که رایج ترین آن در استخر ها، فیلترشنی تحت فشار است.
فیلترهای سرامیکی
رایجترین نوع فیلترهای سرامیکی آب، گلدانی، کارتریجی و شمعی است، که معمولاً بههر دو صورت زیر سینکی و یا قبل از کنتور قابل نصب هستند.
فیلترهای رسوبی
معمولاً از فیلترهای رسوبی بهعنوان روشی برای پیشتصفیه استفاده میشود تا شن و ذرات موجود در آب جدا شوند.
آنتی اسکلانت یا ماده ضد رسوب چیست
آنتی اسکلانت – ماده ضد رسوب R.O Scale Inhibitor
به دلیل وجود نمک های محلول در آب ورودی به سیستم های تصفیه آب به روش اسمز معکوس و آب شیرین کن و ایجاد گرفتگی و رسوب در روزنه های میکرونی پلی آمید ممبرین های اسمز معکوس ،, و اصظلاحا پدیده scaling به وجود می آید. از جمله موادی که روی غشای پلی آمید ( ممبرین) رسوب می کنند، می توان به کربنات کلسیم (CaCO₃)، سولفات کلسیم (CaSO₄)، سولفات باریم (BaSO₄)، و سولفات استرونیوم (SrSO₄) اشاره کرد. رسوبات سیلیکا (SiO₂) و فلوراید کلسیم (CaF) کمتر متداول هستند ولیکن مشکل ساز می باشند. جهت جلوگیری این نمک های محلول بر روی ممبرین به آب ورودی به سیستم RO آنتی اسکالانت Antiscalant تزریق می شود.
کاربرها و مزایای غشا اولترافیلتراسیون شامل چه مواردی است
به طور کلی کاربرهای غشا اولترافیلتراسیون شامل موارد زیر است:
•کاربرد برای آب فوق خالص
– خالص سازی اولیه آب های صنعتی
– پیش تصفیه آب فوق خالص
ادامه خواندن “کاربرها و مزایای غشا اولترافیلتراسیون شامل چه مواردی است”
طریقه شستشوی دانه های کربن اکتیو
کاربرد دستگاه فیلتر کربن اکتیو
1- حذف ترکیبات آلی ( مانند : هالوفرم ها و مواد فنلی )
2- حذف طعم و بوی نامناسب آب با استفاده از افزایش جذب سطحی آب
3- حذف کلر آزاد
فیلتر کربن در دستگاه تصفیه آب خانگی
فیلتر کربن: این مدلها عبارتند از بطریها (پارچها)، مدلهایی که بر روی شیر نصب میشوند، مدلهایی که زیر سینک قرار میگیرند ( معمولاً نیاز به یک اتصال دائمی به لولهی موجود دارند) و سیستمهایی که کل نیاز خانه را برآورده میکنند و یا در نقطهی ورود به خانه نصب میشوند (معمولاً در زیر زمین و یا در خارج از خانه نصب میگردند). ادامه خواندن “فیلتر کربن در دستگاه تصفیه آب خانگی”
شن فیلتر شنی چگونه تعویض می شود
مهندسین بنابر کیفیت شن های مورد استفاده در فیلتر های شنی زمانی بین 5 تا 10 سال را برای تعویض آن پیشنهاد می دهند. در حالیکه دیده شده است که گاها فیلتر ها بیش از 20 سال بدون تغییر شن به کار خود ادامه داده اند اما کارایی که باید را ندارند. در ابتدای کار فیلتر ها شن استفاده شده بسیار زبر می باشد. این زبری آن چیزی است که باعث می شود شن و ماسه ذرات خاک در آب را فیلتر کند. از آنجایی که زبری این شن ها در گذر زمان کمتر می شود، راندمان فیلتر کم می شود و این به این معنی است که سیستم شما باید بیشتر کار کند تا همان بازده را داشته باشد. ادامه خواندن “شن فیلتر شنی چگونه تعویض می شود”
چگونگی بک واش یا پس شویی فیلتر شنی
چگونگی بک واش یا پس شویی فیلتر شنی
backwash یا همان پس شویی در فیلتر شنی به سادگی و از طریق برگشت جریان آب استخر صورت می گیرد. بدین صورت که با عبور بالعکس جریان از پایین به سمت بالای فیلتر شنی، مواد زائدی که در بین شن های فیلتر، گیر کرده به فاضلاب منتقل می شود
برای پس شویی باید پمپ را خاموش کرد و شیرِ فیلتر را در حالت “back wash” قرار داد و سپس پمپ را دوباره روشن کرد. معمولا پس شویی در استخرها 2 تا 3 دقیقه به طول می انجامد. پس از پایان back wash بای پس پمپ را خاموش کرد و شیر را درحالت “close” قرار داد، سپس پمپ را 30 تا 60 ثانیه روشن کرد تا مطمئن شویم که تمام آب کثیف در پس شویی به فاضلاب رفته و وارد استخر نمی گردد. پمپ را برای آخرین بار متوقف کرده و شیر را در حالت “Filter” قرار می دهیم. حال پمپ را روشن کرده و فیلتر دوباره به تصفیه کردن آب استخر مشغول می شود. ادامه خواندن “چگونگی بک واش یا پس شویی فیلتر شنی”