ازن یکی از اشکال آلوتروپی اکسیژن بوده و گازی آبی رنگ با بوی تند وناپایدار می باشد . این ترکیب یک اکسید کننده قوی بوده و بسیار قوی تر از اسید هیپوکلرو ( ماده موثر گند زدایی کلر در آب ) می باشد. حلالیت ازن در آب 12 مرتبه کمتر از حلالیت کلر بوده و محلول آبی آن نیز ناپایدار می باشد.با توجه به ناپایداری گاز ازن ، باید در محل مصرف و نیز زمان مصرف تولید شود و نمی توان آنرا مثل کلر ذخیره نمود. با توجه به حوادث زیادی که در خصوص ترکیدن سیستم های ذخیره و نگهداری کلر بوقوع پیوسته است این محدودیت لزوماً جزء معایب استفاده از گاز ازن محسوب نمی شود. ادامه خواندن “خواص فیزیکی و شیمیایی ازن”
ماه: اسفند ۱۳۹۴
سختی گیر
اساس کار دستگاههای سختی گیر رزینی ، استفاده از فرایند تبادل یونی توسط رزین های کاتیونی می باشد. خواص رزین ها این است که وقتی در حضور آب سخت قرار می گیرند، یون سدیم آنها با یون های رسوب گذار از قبیل کلسیم و منیزیم موجود در آب جابجا می شوند. مبادله یون ها تا زمانی ادامه می یابد که همه سدیم رزین ها با کلسیم و منیزیم آب تعویض شوند، پس از این زمان ، به تدریج بازده فرایند سختی گیری کاهش می یآبد و رزین ها می بایست دوباره بازیابی و احیاء شوند. احیاء مجدد این نوع رزین ها با عبور محلول غلیظ کلرید سدیم (نمک طعام) از بستر رزین انجام می پذیرد. ادامه خواندن “سختی گیر”
مخازنFRP و موارد مصرف آن
مخازن FRP (اف آر پی) یا فیبرهای پلیمری تقویت شده با الیاف ، نوعی ماده کامپوزیت متشکل از دو بخش فیبر یا الیاف تقویتی است که به وسیله یک ماتریس رزین از جنس پلیمر احاطه شده است.
فایبرگلاس یا کامپوزیت های پلیمری نوعی پوشش است که از مواد نفتی و پشم شیشه درست می شود. امروزه بیشتر کارخانه ها برای عایقکاری یا ایزولاسیون مخازن حاوی آب و اسید از فایبرگلاس استفاده می کنند و بدین ترتیب جلوی پوسیدگی و ازبین رفتن مخازن و ضررهای ناشی از آن را می گیرند. ادامه خواندن “مخازنFRP و موارد مصرف آن”
مهم ترین روش جداسازی مواد معلق موجود در فاضلاب
1-انعقاد یا لخته سازی : هدف از انعقاد یا لخته ساز ی عبارتست از انکه با کمک مواد شیمیایی ، مواد معلق سبک وبویژه مواد نیمه محلول و کلوییدی شکل را به صورت لخته ها وقطعات بزرگی در آورده تا در اثر وزن خود ته نشین شوند . به عبارت دیگر انعقاد عملی است تشدیدکننده ی عمل ته نشینی در تصفیه ی مکانیکی .
مهمترین مواد منعقد کننده در فاضلاب : پولیمرها و پلی الکترو لیت ها ، سولفات ها و هیدرات های آلومینیوم ، سولفات ، کلرور و هیدرات های دو و سه ظرفیتی آهن و خاک رس و آب آهک ادامه خواندن “مهم ترین روش جداسازی مواد معلق موجود در فاضلاب”
قلیائیت آب
از نظر شیمیایی ، قلیائیت آب نشانگر مقدار ظرفیت خنثی شدن آن به وسیله اسید می باشد . خنثی شدن آب به معنی رسیدن به PH آب به حدود 5/4 است. ادامه خواندن “قلیائیت آب”
ویژگی ها و مشخصات دستگاه تصفیه آب خانگی:
تولید آب تصفیه شده با استاندارد معتبر جهانی ( NSF ) با ظرفیت 190 تا 200 لیتر در شبانه روز
قابلیت نصب آسان در اماکن مختلف و تغییر دسترسی آسان و بیشتر به آب تصفیه شده و جایگزینی آن با آب بطری
در مدل های زیر سینکی و رو میزی ادامه خواندن “ویژگی ها و مشخصات دستگاه تصفیه آب خانگی:”
نصب و راه اندازی دستگاه آب شیرین کن خانگی
1) ابتدا آب سرد شبکه شهری را قطع میکنیم و سه راهی استیل را به لوله شبکه آب شهری ( ½اینچ ) وصل میکنیم.
2) شیر گازی آبی رنگ را به خروجی ( ¼ اینچ) که روی سه راهی استیل قرار دارد وصل میکنیم. آب ورودی به دستگاه آب شیرین کن از طریق شیر گازی قطع و وصل خواهد شد3) شیر روسینکی را با دریـل و ایجاد سوراخ، روی سیـنک آشپزخانـه میتوان نصب کرد و یا میتوان با پایه استیل شیر مزبور را بر روی دیوار نیز نصب نمود.
4) شلنگ را به اندازه لازم بریده و از شیر گازی آبی رنگ به ورودی دستگاه در روی پوسته مرحله اول، وصل میکنیم. ادامه خواندن “نصب و راه اندازی دستگاه آب شیرین کن خانگی”
آب به صورت های متفاوت در صنایع وابسته مطرح می شود:
1- به عنوان ماده اولیه برای تهیه محصول نهایی، بدون اینکه تغییر شکل دهد.
2- به عنوان ماده اولیه برای شرکت در واکنش شیمیایی تهیه محصول نهایی.
3- به عنوان حلال موادی که در واکنشهای شیمیایی شرکت می کنند. ادامه خواندن “آب به صورت های متفاوت در صنایع وابسته مطرح می شود:”
دستگاه آب شیرین کن اسمز معکوس
اسمز (Osmosis) پدیده ای طبیعی و بسیار مهم در طبیعت است. این فرآیند زمانی رخ می دهد که یک محلول رقیق در مجاورت یک محلول غلیظ قرار می گیرد. مثال طبیعی آن جذب آب توسط ریشه گیاه و جذب آب از خون در بدن انسان می باشد.بعنوان مثال اگر دو محلول آب نمک که یکی غلیظ تر و دیگری رقیق تر را توسط یک غشاء نیمه تراوا از یکدیگر جدا کنید، نمک تمایل دارد که از غشاء عبور کرده و به سمت محلول رقیق حرکت کند و آب نیز تمایل دارد از قسمت رقیق به قسمت غلیظ نفوذ کند. غشاء نیمه تراوا یک صافی است که اجازه عبور آب از داخل منافذ خود را می دهد ولی مانع عبور املاح، مواد محلول، باکتری ها و مواد بیماری زا می گردد. غشاء نیمه تراوا مانند پنجره ای می ماند که اجازه عبور هوا را می دهد ولی اجازه عبور سایر مواد را به داخل نمی دهد. ادامه خواندن “دستگاه آب شیرین کن اسمز معکوس”
اجزای یک سیستم آب شیرین کن
1-با توجه به کاهش درصد بازیابی آب تولید در این مکانیسم در محدوده 15-75% می بایستی نسبت طراحی آب ورودی منطبق با نرم افزار در نظر گرفته شود بر این منظور می بایستی پمپ های ورودی فیلتر های شنی بر اساس راندمان مورد نظر طراحی محاسبه و مورد استفاده قرار گیرد، فیلتر های شنی و کربنی می بایستی از نوع FRP و یا آلیاژ های ضد خوردگی یا از رنگ های اپوکسی با پوشش های دریایی پلی یورتان کتینگ شوند بطور معمول سیستم های اولترا فیلتر UF و فیلتر های دیسکی نیز بعنوان پیش تصفیه جهت کاهش کدورت آب SDI نیز مورد استفاده قرار می گیرند جنس فرایند UF از نوع FRP-PE و جنس فیلتر های دیسکی از نوع PE می باشند. ادامه خواندن “اجزای یک سیستم آب شیرین کن”
سر دوش تصفیه آب:
سر دوش تصفیه آب شرکت کاسپین ارتباط عرشیا:
حذف کلر و ترکیبات سمی وابسته به کلر تا 98%
حذف فلزات سنگین و سمی ناخواسته در آب شهر ادامه خواندن “سر دوش تصفیه آب:”
سیستم اسمز معکوس
اسمز معکوس سیستمیاست که با بهرهگیری از قانون اسمز در طبیعت میتواند آبهای آلوده و ناسالم با عبور دادن از فیلتری مخصوص به نام (membrane) به آب سالم بهداشتی تبدیل نماید، که نزدیک به مختصات استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) میباشد ادامه خواندن “سیستم اسمز معکوس”