استفاده از نمک‌زدایی حرارتی در نمک زدایی

نمک‌زدایی حرارتی (Thermal Desalination)

آب شیرین‌کن حرارتی روشی برای تمیز کردن آب است که می‌تواند از طریق فرآیندهای بسیار متفاوتی انجام گردد، و شامل حذف نمک و دیگر آلاینده‌ها می‌باشد. کل نمک‌زدایی حرارتی عبارت است از فرآیند گرم کردن محلول آبی و جمع‌آوری آب خالص، هنگامی‌که بخار سرد می‌شود و چگالش رخ می‌دهد. دو روش نمک‌زدایی از آب که اغلب مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

تقطیر سریع چندمرحله‌ای  (Multistage Flash Distillation) ادامه خواندن “استفاده از نمک‌زدایی حرارتی در نمک زدایی”

استفاده از الکترودیالیز در نمک زدایی

الکترودیالیز (Electrodialysis)

در الکترودیالیز معکوس، مشابه با اسمز معکوس، از یک ممبرین استفاده می‌شود، اما یک بار الکتریکی به محلول منتقل می‌شود تا یون‌های فلزی از یک طرف جذب قطب مثبت شده، و یون‌های دیگر (مانند نمک) به‌طرف قطب منفی در سوی دیگر کشیده شوند. بارهای الکتریکی به‌صورت دوره‌ای معکوس می‌شوند تا ممبرین دچار آلودگی بیش از حد نشود، پدیده‌ای که معمولاً در الکترودیالیز منظم رخ می‌دهد. ادامه خواندن “استفاده از الکترودیالیز در نمک زدایی”

اشکال استفاده از اسمز رو به‌جلو برای نمک زدایی

برای نمک‌زدایی روش‌های متعددی وجود دارد که در متن زیر توضیح داده می‌شوند. اسمز معکوس در حال حاضر رایج‌ترین نوع نمک‌زدایی است و تقطیر سریع چندمرحله‌ای روشی است که هم‌اکنون بیشترین مقدار آب را شیرین می‌کند.

اسمز رو به‌جلو (Forward Osmosis)

در اسمز رو به جلو از فرآیند اسمز طبیعی استفاده می‌شود؛ یک ماده از منطقه‌ای با غلظت کم به منطقه‌ای با غلظت بالا حرکت می‌کند. هزینه‌ی لازم برای انجام این فرآیند معمولاً نصف هزینه‌ی اسمز معکوس است، زیرا برای تکمیل فرآیند انرژی کمتری استفاده می‌شود. به‌جای وارد کردن نیرو به محلول و ایجاد اختلاف فشار، این فرآیند اجازه می‌دهد که این کار به‌طور طبیعی انجام شود. در هنگام نمک‌زدایی از آب، محلولی از آب دریا از میان یک غشای نیمه تراوا به‌سمت محلولی که غلظت زیادی از نمک‌های آمونیاک دارد حرکت می‌کند، در نتیجه نمک‌های دریا در طرف دیگر ممبرین باقی می‌مانند. سپس، محلول گرم می‌شود تا نمک آمونیاک تبخیر شده و برای استفاده مجدد آماده گردد. ادامه خواندن “اشکال استفاده از اسمز رو به‌جلو برای نمک زدایی”

استفاده از فرآیند اسمز معکوس برای نمک زدایی

برای نمک‌زدایی روش‌های متعددی وجود دارد که در متن زیر توضیح داده می‌شوند. اسمز معکوس در حال حاضر رایج‌ترین نوع نمک‌زدایی است و تقطیر سریع چندمرحله‌ای روشی است که هم‌اکنون بیشترین مقدار آب را شیرین می‌کند. (روش‌های دیگری نیز برای نمک‌زدایی و منابع انرژی وجود دارند که کمتر متداول بوده و در اینجا مورد بحث قرار نمی‌گیرند.)

اسمز معکوس (Reverse Osmosis) ادامه خواندن “استفاده از فرآیند اسمز معکوس برای نمک زدایی”

فرآیند نمک‌ زدایی از آب به چه صورت است

فرآیند نمک ‌زدایی از آب (Water Desalination)

فرآیند نمک‌زدایی به‌عنوان یک فن‌آوری مقرون به‌صرفه‌تر گسترش می‌یابد

نمک‌زدایی فرآیند ایجاد آب شیرین با حذف شوری (نمک) از توده‌ی آب نمک می‌باشد. درجات مختلفی از شوری برای آب درنظر گرفته می‌شود، که بر دشواری و هزینه‌ی مربوط به تصفیه تأثیر دارد، و سطح شوری معمولاً به‌صورت قسمت در میلیون (ppm) سنجیده می‌شود. سازمان زمین شناسی ایالات متحده طرحی کلی از ترکیبات مربوط به آب شور تهیه کرده است: 1000 ppm تا 3000 ppm شوری کم، 3000 ppm – 1000 ppm شوری متوسط و 10000 ppm – 35000 ppm شوری بالا است. ادامه خواندن “فرآیند نمک‌ زدایی از آب به چه صورت است”

پمپ تزریق

گاها لازم است برای بهبود بخشیدن به عملکرد واحدهای اسمز معکوس مواد مختلفی از قبیل اسیدهای خوراکی (food grade acides) ، مواد ضد رسوب (Anti Scalants) و … در سیستم تزریق شوند که به همین منظور از پمپ های تزریق در سیستم اسمز معکوس استفاده می گردد.

شرکت

ادامه خواندن “پمپ تزریق”

آب شیرین کن های سری Neptune

آب شیرین کن های سری Neptune به منظور تولید آب شرب از آب دریا برای استفاده در قایق های تفریحی و کاری و قایق های ماهیگیری و همچنین در هتل ها و اقامتگاه های خصوصی  نزدیک به دریا بسیار مناسب می باشند.

مشخصات فنی: ادامه خواندن “آب شیرین کن های سری Neptune”

از ویژگیهای آب شیرین کن های دریایی Excelwater سری Max- Q

آب شیرین کن های دریایی Excelwater سری Max- Q

آب شیرین کن های سری Max – Q به منظور تولید آب شرب از آب دریا با قابلیت تنظیم کارکرد با استفاده از سیستم کنتل کامپیوتری و قابلیت کنترل از دور مشخصات فنی:

مزایا و مشکلات استفاده ازSWRO برای افزایش منابع آب

مزایای مرتبط با SWRO به عنوان وسیله‌ای برای افزایش منابع آب چه می‌باشد؟

• کیفیت و شوری آب ورودی

• دمای آب ورودی و فاضلاب خارج شده

• افزایش بهره‌وری در فن‌آوری غشائی

• کاهش مصرف انرژی و کمتر شدن آن نسبت به روش‌های دیگر نمک‌زدایی

• هزینه‌های سرمایه‌گذاری پایین‌تر برای ساخت تأسیسات ادامه خواندن “مزایا و مشکلات استفاده ازSWRO برای افزایش منابع آب”

اولین نوع فرآیند نمک زدایی چیست

تقطیر (Distillation)

• روش تقطیر اولین نوع فرآیند نمک‌زدایی است که در مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار گرفت (از سال 1950 شروع شد).

• در تقطیر حرارتی، آب تا رسیدن به نقطه جوش خود گرم می‌شود و سپس بخار آن محبوس شده و به مایع تبدیل می‌گردد.

• تقطیر تحت خلاء، در اصل با کمتر کردن فشار نسبت به فشار اتمسفری، نقطه جوش آب را پایین می‌آورد و اجازه می‌دهد تا آب در دمایی بسیار کمتر از دمای جوش طبیعی بجوشد. به‌دلیل کاهش دما، در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود. ادامه خواندن “اولین نوع فرآیند نمک زدایی چیست”

ویژگیها و مزایا و عملکرد فیلتر شنی تحت فشار

ویژگی فیلتر شنی تحت فشار

    قابلیت تحمل فشار تا  10بار

    مجهز به شیر هوا گیری و فشارسنج

    استفاده از 4 لایه سنگ سیلیس دانه‌بندی شده در فیلتر‌های شنی

    قابل ارائه با سه نوع شیر : دستی، نیمه ‌‌اتوماتیک و تمام اتوماتیک جهت شستشوی معکوس

مزیت فیلتر شنی تحت فشار

    راهبری ساده ادامه خواندن “ویژگیها و مزایا و عملکرد فیلتر شنی تحت فشار”

فیلتر شنی SAND FILTER

جهت جداسازی ناخالصی های معلق و گل و لای موجود در آب از دستگاه فیلتر شنی استفاده می شود .
متداول ترین فیلترهای شنی تحت فشار است که مزایای بسیاری از جمله سرعت بالای تصفیه، صرف هزینه کم، حجم اشغالی محدود، و نیز افت حرارتی ناچیز آب پس از فرآیند آهک زنی است .
فیلتر شنی قادر به حذف بخش زیادی از گل و لای، کدورت، آهن، روغن، ذرات معلق و ماسه های روان می باشد . ادامه خواندن “فیلتر شنی SAND FILTER”