اب مصرف شده ، دیگر آبی کثیف و دور ریزنیست ، بلکه ازآن میتوان آنقدر انرژی بدست آورد که واحد شبکه های انتقال برق شود . برخی از کارخانه های تصفیه آب بخشی از انرژی مصرفی خود را ازپسماندهای ارگانیک موجود درحوضچه های تصفیه خانه ها بدست می آورند . این پسماندها پس ازجمع آوری دراتاقهای بدون اکسیژن قرارمی گیرند ودرمجاورت میکروارگانیسم ها تولید بیوگاز می کنند.این بیوگازکه به میزان 75% ازتوان گاز طبیعی برخوردار است. میتواند برای کارخانه تصفیه آب تولید برق کند. تحقیقات نشان میدهد که توان انرژی آبهای مصرفی شده 5 تا 9 برابرانرژی لازم برای گردش یک تصفیه خانه آب است. باید تمام مواد موجود در آبهای مصرف شده بازیافت شوند.
دسته: تصفیه اب و فاضلاب صنعتی
انجمن صنفی شرکت های تصفیه آب و فاضلاب صنایع غذایی
فرایند تصفیه بیولوژیکی تصفیه فاضلاب
فرایند تصفیه بیولوژیکی مهمترین مرحله در تصفیه فاضلاب به شمار میرود . سیستم های تصفیه بیولوژیکی ، محیطهای زنده باکتریایی هستند که با مصرف مواد مغذی فاضلاب ، آلودگی آنرا از بین میبرند. نقش یک واحد تصفیه بیولوژیکی در واقع فراهم نمودن شرایطی مناسب برای رشد بیولوژیکی باکتریها جهت حذف الودگی است . در واقع موجودات زنده تحت عنوان میکرواورگانیسم ها مواد آلاینده را به عنوان ماده غذایی استفاده می کنند و باعث تصفیه آب یا فاضلاب میشوند . ادامه خواندن “فرایند تصفیه بیولوژیکی تصفیه فاضلاب”
مهمترین روش های تصفیه بیولوژیکی فاضلاب های صنعتی
مهمترین روش های تصفیه بیولوژیکی فاضلاب های صنعتی
1- لجن فعال متعارف
2- لجن فعال هوادهی گسترده
ادامه خواندن “مهمترین روش های تصفیه بیولوژیکی فاضلاب های صنعتی”
انواع و خواص فاضلاب ها
1-فاضلاب های خانگی ( Domestic wastewater)
خواص فاضلاب های خانگی در سطح یک کشور تقریبا یکسان و تنها غلظت آنها بسته به مقدار مصرف سرانه ی آب در شهرها تغییر می کند.
رنگ فاضلاب – رنگ فاضلاب خانگی نشان دهنده ی عمر آن است. (فاضلاب تازه :خاکستری ، فاضلاب کهنه : تیره و سیاه )
بوی فاضلاب- ناشی از گازهای است که در اثر متلاشی شدن مواد آلی بوجود می آید . بوی فاضلاب کهنه بیشتر ناشی از گاز H2S می باشد.(گاز هیدروژن سولفوره : فعالیت باکتری های بی هوازی ، گاز کربنیک : مهمترین گازی است که از کار باکتری های هوازی تولید می شود.) ادامه خواندن “انواع و خواص فاضلاب ها”
تصفیه فاضلاب بهداشتی
۱- روشهای فیزیکی
از جمله روش های معمول تصفیه فیزیکی فاضلاب می توان به سیستمهای آشغالگیری، دانه گیری، ته نشینی، شناورسازی، چربی گیری و فیلتراسیون اشاره نمود .
۲– روش های بیولوژیکی
به آن دسته از روشهایی که درآنها از فرآیندهای بیولوژیکی برای تصفیه فاضلاب استفاده میشود، روش های بیولوژیکی می گویند. در این روشها میکروارگانیسم ها (بویژه باکتریها) نقش اصلی را در فرآیند تصفیه برعهده دارند چرا که آنها با استفاده ازمکانیسمهای درونی خود مواد آلی موجود در فاضلاب را جذب کرده و از آن برای تولید سلول جدید و کسب انرژی استفاده می کنند . ادامه خواندن “تصفیه فاضلاب بهداشتی”
مخازن پنلی جهت ذخیره آب شرب
نگه داری حجم عظیمی از سیال یکی از مشکلاتی است که معمولا با ساخت مخازن بتنی آن را برطرف می کنند ولی خود مخازن بتنی مشکلات گسترده ای را ایجاد می کنند . برای رفع این مشکل گروه صنعتی ASFJ نسل جدیدی از مخازن مکعبی پنلی را معرفی می کند که برای نگه داری آب آشامیدنی با کیفیت و سیال های دیگر در حجم های بالا مناسب می باشد . ادامه خواندن “مخازن پنلی جهت ذخیره آب شرب”
فرآیند کلرزنی در گندزدایی آب و فاضلاب
گرچه نخستین مورد استفاده از ازن در تصفیه آب جهت گندزدایی هم زمان با اولین مورد کاربرد کلر برای همین منظور بوده ،ولی در حال حاضرازن زنی تنها درکشورهای معدودی مورد استفاده قرار می گیرد. در دنیا ، تمایل روز افزونی در استفاده از ازن زنی جهت تصفیه آب وجود دارد ،چرا که خواص سرطان زایی مورد تردیدی برای تری هالومتان وجود دارد ، تری هالومتانها از واکنش کلر با ترکیبات آلی طبیعی موجود در آب بوجود می آیند. ازن گاز بسیار واکنش پذیر است که با تخلیه های الکتریکی در حضور اکسیژن تولید می شود. بارزترین مشخصه گاز ازن بوی بسیار تند آن است. ادامه خواندن “فرآیند کلرزنی در گندزدایی آب و فاضلاب”
روش آبیاری لوله های قطره ای
یکی از جدید ترین روش های آبیاری است که استفاده از آن با حمایت سازمانهای کشوری رو به گسترش است .
مزیت های سیستم آبیاری قطره ای :
انجام عملیات زراعی همزمان با آبیاری و صرفه جویی در میزان اب دهی
کنترل ساده تر علفهای هرز و آفات و امراض
عدم نیاز به مسطح کردن جاده و سرویس و ایجاد کانال ادامه خواندن “روش آبیاری لوله های قطره ای”
60درصد استان دچار خشکسالی شدید است
مراسم افتتاحیه بهره برداری از سد مخزنی حاجی آباد قائن در استان خراسان برگزار شد. دکتر رضا اردکانیان معاون امور آب وزارت نیرو در این مراسم یکی از محوری ترین برنامه های دولت را مهار آب در کشور ذکر کردو اظهار داشت: در دوره ی 8ساله خاتمی عملیات احداث بیش از 40 سد مخزنی بزرگ به اتمام رسیده است و امسال نیز در تاریخ تأمین و مهار آبهای سطحی کشور یک سال استثنایی خواهد بود.
مزایای کمی سیستمهای آبیاری تحت فشار
یکی از راهکارهای مهم بهینه سازی مصرف آب کشاورزی، توسعه سیستمهای آبیاری تحت فشار است. بطور کلی به کلیه روشهای آبیاری که در آنها آب مورد نیاز گیاه از طریق مجازی بسته با فشار بیش از 1 اتمسفر به پای گیاه میرسد یا بروی گیاه پاشیده می شود.روشهای آبیاری تحت فشار (Irrigation System Pressurized ) گفته می شود .
مزایای کمی:
1) راندمان آبیاری، متوسط راندمان آبیاری کلیه روش های آبیاری تحت فشار در کشور حدود 75% است در حالیکه در روش های آبیاری سطحی راندمان آبیاری در کشور حدود 38-40 درصد می باشد. ادامه خواندن “مزایای کمی سیستمهای آبیاری تحت فشار”
فیلتر کربن فعال گرانول
فیلتر کربن فعال گرانول بر پایه کربن فعال دانهای (گرانول) است برای قابلاستفاده شدن، دانههای کربن فعال را در داخل یک پوستهی پر میکنند. باعث حذف برخی آلایندههای شیمیایی آب مانند کلر و مشتقات آن نظیر تری هالو متان و همچنین باعث شفافیت و از بین رفتن رنگ، بو و طعم نامطبوع آب میشود. ادامه خواندن “فیلتر کربن فعال گرانول”
عمده ترین کاربرد دستگاه های سختی گیر رزینی عبارتند
نرم کردن آب دیگ های بخار و مبدل های حرارتی
نرم کردن آب مورد نیاز برج های خنک کننده و سیستم های سرمایشی
نرم کردن آب مصرفی صنایع رنگسازی و رنگرزی
مشخصات فنی دستگاه : ادامه خواندن “عمده ترین کاربرد دستگاه های سختی گیر رزینی عبارتند”