مدل منافذ ریز و مدل جذب ترجیحی – جریان مویرگی در انواع مدل انتقال

مدل منافذ ریز (مدل متخلخل)

مدل منافذ ریز مبتنی‌بر تعادل نیروهای اعمال‌شده و اصطکاکی در یک منفذ یک بعدی می‌باشد. در این مدل به اصطکاک بین ماده‌ی حل‌شده و محلول و نیز اصطکاک بین ماده‌ی حل‌شده و جسم غشاء توجه می‌شود. همچنین این مدل دربرگیرنده‌ی ضخامت غشاء و کسر سطح منفذ نسبت به سطح غشاء می‌باشد. ادامه خواندن “مدل منافذ ریز و مدل جذب ترجیحی – جریان مویرگی در انواع مدل انتقال”

مدل محلول-نفوذ ناقص مدلی از مدلهای انتقال در ممبرینها

مدل محلول-نفوذ ناقص ( مدل متخلخل )

نظریه‌ی محلول-نفوذ عملکرد ممبرین کامل را مدل‌سازی می‌کند. در حالت واقعی ، ممبرین‌های صنعتی درگیر نقایصی هستند ، آن‌چنان‌که در زمان شکل گرفتن‌ تئوری کاملی که عملکرد را مدل‌سازی می‌کند ، برخی از مباحث را باید در نظر گرفت. اساس مدل نفوذ ناقص ، فرض وجود نقایصی جزئی در ممبرین است که در طی عملیات ساخت بوجود آمده‌اند ، آن‌چنان‌که محلول بتواند از میان ممبرین تراوش کند. این مدل به توضیح در مورد کمتر بودن مقدار طراحی شده‌ی جداسازی مواد حل شده و آب نسبت به مقدار پیش‌بینی‌شده توسط مدل محلول – نفوذ ، غیر متخلخل ، که در ممبرین‌های صنعتی مشاهده شده است ، کمک می‌کند. ادامه خواندن “مدل محلول-نفوذ ناقص مدلی از مدلهای انتقال در ممبرینها”

مدل‌های انتقال و پلیمرهای اساسی ممبرین ها

ممبرین ها

برای فهمیدن عملیات بهره‌برداری از یک سیستم RO ، داشتن شناختی بنیادی از مدل‌های تئوری گوناگون جهت توضیح در مورد حرکت مواد حل‌شده و آب از میان یک غشاء‌RO  ضروری است. به‌وسیله‌ی درک چگونگی انتقال مواد حل شده و آب از میان ممبرین ، اصلاحات مناسبی برای پلیمرهای ممبرین جهت بهبود عملکرد ( شدت نفوذ و مقدار دفع ) ، می‌تواند صورت پذیرد.

این بخش شامل توسعه‌ی مدل‌های انتقال می‌باشد. همچنین پلیمرهای اساسی ممبرین و مدول‌ها ، و چگونگی ساخت هر کدام توضیح داده شده است ادامه خواندن “مدل‌های انتقال و پلیمرهای اساسی ممبرین ها”

مدل غیر متخلخل مدلی از مدلهای انتقال در ممبرینها

مدل محلول  نفوذ (مدل غیر متخلخل)

مدل انتقالی محلول-نفوذ در اصل توسط Lonsdale et. al  توضیح داده شد. در این مدل فرض می‌شود که غشاء غیر متخلخل است ( بدون نقایص ). در این نظریه بیان می‌شود که چون ملکول تمایل به حل شدن در غشاء دارد به داخل آن نفوذ کرده و به این دلیل پدیده‌ی انتقال در غشاء رخ می‌دهد. این امر در مورد مولکول‌های حلال و حل شونده در محلول صادق می‌باشد.

در مدل محلول-نفوذ ، انتقال حلال و حل شونده مستقل از یکدیگر است ، همان‌طوری‌که در معادله‌ی 1 و 2 ملاحظه می‌شود. شدت نفوذ حلال در میان غشاء به‌طور خطی متناسب است با اختلاف فشار مؤثر در سراسر غشاء (معادله‌ی 1): ادامه خواندن “مدل غیر متخلخل مدلی از مدلهای انتقال در ممبرینها”

قبل از نصب هر نوع فیلتر به چه نکاتی باید توجه کرد

1.قبل از نصب هر نوع فیلتری باید مشخص شود هدف از این کار، کاهش آلودگی است یا حذف املاح اضافی. پس از مشخص شدن این موضوع، باید فیلتر مناسب انتخاب شود. برای این کار مشورت با افراد متخصص ضروری است و نباید تحت تاثیر تبلیغات فروشندگان قرار گرفت زیرا فیلترها به طور مستقیم با سلامت افراد سروکار دارند و نباید آنها را وسایلی تجملاتی دانست.

2. خیلی وقت ها به دلیل آلودگی آب، فیلترها را باید زودتر از موعد تعویض کرد و در غیر این صورت رنگ، بو و طعم آب تغییر می‌کند. ادامه خواندن “قبل از نصب هر نوع فیلتر به چه نکاتی باید توجه کرد”

محاسن و کاربردهای فیلترهایKDF

موارد کاربرد: به جز مصارف خانگی، از این فیلترها در برج های خنک کننده در صنایع غذایی به ویژه تولید نوشابه، رستوران ها و هتل ها، لباسشویی ها و… استفاده می‌شود. این فیلترها در آزمایشگاه های طبی، بیمارستان ها، به خصوص در بخش های مخصوص دیالیز که خالص بودن آب اهمیت زیادی دارد، کاربرد دارند. از طرفی، در برخی بیمارستان ها، مخصوصا در زمینه سوانح سوختگی و… که با بعضی از آلاینده های مضر و خطرناک مثل جیوه سر و کار دارند، از این فیلتر‌ها برای فیلتر‌ و پاک سازی فاضلاب استفاده می‌‌شود تا آلاینده های مضر زیست محیطی مستقیم وارد منابع آبی یا فاضلاب عمومی شهر نشوند. هم اکنون نیز در بعضی از کشورها از فیلترهایKDF در تصفیه خانه های آب شهری برای کلرزدایی و فیلتر‌ کردن فلزات سنگین استفاده می‌شود.

محاسن: این فیلتر‌ها تکنولوژی ساده‌ای دارند بنابراین نصب و راه‌اندازی، تعمیر و نگهداری شان ساده است. در ضمن، کم هزینه بودن پروسه، استفاده نکردن از مواد یا افزودنی شیمیایی، بدون ایجاد ضایعات و صددرصد قابلیت بازیافت، بی‌خطر و دوستدار محیط‌ زیست بودن از دیگر محاسن آنهاست. این فیلترها می‌توانند املاح مفید آب مثل کلسیم، منیزیم، پتاسیم و… را در آب فیلترشده حفظ کنند. ادامه خواندن “محاسن و کاربردهای فیلترهایKDF”

فیلتر تفاضل درجه جنبشی از تزکیب چه آلیاژی به وجود آمده

فیلتر تفاضل درجه جنبشی (KDF)

این فیلتر خانگی از ترکیب آلیاژ خالص مس و روی به شکل ماتریکس، فلس، گرانول یا ذرات خیلی ریز تشکیل شده است. مکانیسم عمل آن بر پایه علم الکتروشیمی یعنی واکنش‌های اکسیداسیون و احیاست که هم اکنون تکنولوژی نوین در تصفیه آب برای مصارف شرب به شمار می‌‌رود. جرقه اولیه کشف این فیلتر را دون‌ هسکت در سال 1984 میلادی در ایالات متحده و وقتی به طور اتفاقی مغز خودکار از جنس فلز برنج (آلیاژ مس و روی) داخل یک لیوان آب حاوی قرص کلر افتاد، زد. ادامه خواندن “فیلتر تفاضل درجه جنبشی از تزکیب چه آلیاژی به وجود آمده”

معایب و مزایای استفاده از فیلتر کربن در تصفیه آب

فیلتر کربن یا زغال فعال

پیدایش فیلترهای کربنی به قرن ها پیش یعنی حدود 2000 سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد که برای تصفیه آب از زغال، شن و ماسه استفاده می‌شد. مکانیسم این فیلترها براساس ایجاد پیوند شیمیایی به خصوص با مواد آلاینده آلی است. کربن فعال شکلی از کربن تغییرشکل یافته است که در اثر اکسیداسیون، خلل و فرج هایی در سطح آن ایجاد می‌شود. معمولا اندازه ذرات کربن از 5/0 تا 50 میکرو است و ریزتر بودن هرچه بیشتر آنها، نشان‌دهنده کارایی بهتر فیلتر در جذب آلاینده‌های آلی است. ادامه خواندن “معایب و مزایای استفاده از فیلتر کربن در تصفیه آب”

تقطیر کنندها در دستگاه تصفیه آب

تقطیر کننده: تقطیر کننده‌ها آب را می‌جوشانند تا به بخار تبدیل شود، سپس آن‌را متراکم می‌کنند تا در داخل یک محفظه جداگانه به آب تبدیل گردد، در حین انجام این کار، ذرات و کل جامدات حل شده باقی می‌مانند. از آن‌جا که آب گرم است، تقطیر کننده‌ها میکروب‌ها را می‌کشند. آن‌ها باعث از بین رفتن بسیاری از آلاینده‌های از قبیل آرسنیک سه ظرفیتی، فلوراید، سرب و جیوه می‌شوند، ادامه خواندن “تقطیر کنندها در دستگاه تصفیه آب”

فیلتر کربن در دستگاه تصفیه آب خانگی

فیلتر کربن: این مدل‌ها عبارتند از بطری‌ها (پارچ‌ها)، مدل‌هایی که بر روی شیر نصب می‌شوند، مدل‌هایی که زیر سینک قرار می‌گیرند ( معمولاً نیاز به یک اتصال دائمی به لوله‌ی موجود دارند) و سیستم‌هایی که کل نیاز خانه را برآورده می‌کنند و یا در نقطه‌ی ورود به خانه نصب می‌شوند (معمولاً در زیر زمین و یا در خارج از خانه نصب می‌گردند). ادامه خواندن “فیلتر کربن در دستگاه تصفیه آب خانگی”

عملکردفیلترهای شنی تحت فشار

فیلترهای شنی تحت فشار اغلب در فشار کاری 2 تا 10 bar کار می کنند. افت فشار در بستر شن و ماسه تمیز، معمولا خیلی کم است اما محسوس می باشد و از طرف کارخانه سازنده و در کاتالوگ آن شرکت مشخص می باشد. این نوع فیلتر ذرات بسیار ریز را از آب می گیرد.

بسیاری از موارد وجود دارد که می تواند به سرعت روی فیلترها اثر گذاشته و آنها را مسدود کنند. فیلترهای شنی در استخرهایی که تازه گچ کاری شده باشند به سرعت مسدود می شوند. همچنین خاک، برگ، مواد زائد دیگر موجب کوتاه تر شدن چرخه فیلتراسیون گردند. ادامه خواندن “عملکردفیلترهای شنی تحت فشار”

شن فیلتر شنی چگونه تعویض می شود

مهندسین بنابر کیفیت شن های مورد استفاده در فیلتر های شنی زمانی بین 5 تا 10 سال را برای تعویض آن پیشنهاد می دهند. در حالیکه دیده شده است که گاها فیلتر ها بیش از 20 سال بدون تغییر شن به کار خود ادامه داده اند اما کارایی که باید را ندارند. در ابتدای کار فیلتر ها شن استفاده شده بسیار زبر می باشد. این زبری آن چیزی است که باعث می شود شن و ماسه ذرات خاک در آب را فیلتر کند. از آنجایی که زبری این شن ها در گذر زمان کمتر می شود، راندمان فیلتر کم می شود و این به این معنی است که سیستم شما باید بیشتر کار کند تا همان بازده را داشته باشد. ادامه خواندن “شن فیلتر شنی چگونه تعویض می شود”