این فیلترها از الیاف مصنوعی پلی پروپیلن (Poly Propylene : PP ) ساخته شده اند. رشته های الیاف مانند یک کلاف به هم پیچیده و فشرده شده اند به طوری که منافذ لابلای آنها حداکثر 1 میکرون ( در فیلترهای 1 میکرونی ) و یا 5 میکرون ( درفیلترهای 5 میکرونی ) می باشد. عملکرد این فیلترهای تصفیه آب دقیقا مانند یک صافی است. به طوری که ذرات معلق در آب شهری ، نظیر : گل و لای ، شن و ماسه ، زنگ لوله ها و ذرات ناشی از پوسیدگی شبکه لوله کشی و سایر آلاینده های معلقی که ممکن است در آب شهری وجود داشته باشند را از آب حذف می کنند و باعث زلال شدن و شفاف شدن آب می شوند. ادامه خواندن “فیلترهای الیافی ( 1 میکرون و 5 میکرون )”
دسته: پسابهای صنعتی
تصفیه پسابهای صنعتی
ترکیبات فسفونات و پلیمرها
ترکیبات فسفونات و پلیمرها در پکیج های تصفیه آب برج های خنک کننده استفاده می شوند. هدف از تصفیه آب کنترل خوردگی، رسوب، فولینگ و رشد میکروبیولوژیکی در سیتم های آب خنک کننده می باشد. ترکیبات فسفونات و پلیمرها برای پکیج های تصفیه بنا به دلایل ذیل بسیار مقرون به صرفه هستند :
- فسفونات ها، پلیمرها و مشتقات Inulin در جلوگیری از رسوب بسیار موثرند. آنها می توانند به شکل جزء یا ترکیبی و در مقادیر خیلی پایین به منظور کنترل کلسیم، منیزیم، کربنات ها و سولفات ها که در حین تبخیر در برج های خنک کننده تغلیظ می شوند، مورد استفاده قرار گیرند. ادامه خواندن “ترکیبات فسفونات و پلیمرها”
تصفیه آب به کمک نانو ذرات
نانوذرات لانتانیوم، فسفات را از محیط های آبی جذب می کند. کاربرد این نانوذرات در حوضچه ها و استخرهای شنا می تواند به طور موثری فسفات موجود را از میان برده و در نتیجه از رشد جلبک ها جلوگیری کند. نانو پودرها نیز می توانند به عنوان مواد مناسبی برای پاکسازی خاک های آلوده و آب های زیرزمینی به کار روند؛ همچنین نانو ذرات آهن سبب اکسید شدن و درهم شکستگی ترکیبات آلوده کننده می شود و آنها را به ترکیبات کربنی با درجه سمیت بسیار پایین تبدیل می کند. ارسنیک از آلاینده های بسیار سمی است که به طور طبیعی با پساب های انسانی سبب آلودگی آب می شود. مصرف این ماده سبب افزایش شیوع سرطان مثانه و روده می شود. ادامه خواندن “تصفیه آب به کمک نانو ذرات”
قطبش غلظتی
با استفاده از سادهترین عبارات میتوان بیان نمود که شدت جریان آب عبور کننده از یک ممبرین RO شبیه به شدت جریان آبی است که از یک لوله عبور میکند ، درصورتیکه جریان در لایه مرزی بهصورت نفوذی بوده و عمود بر جریان هدایتی در حجم محلول میباشد. در لایه مرزی ، جریان هدایتی وجود ندارد.
پایینتر بودن سرعت آب درون لوله ، باعث ضخیمتر شدن لایهی مرزی میشود. ادامه خواندن “قطبش غلظتی”
سیستم میکروفیلتراسیون با غشای SS
از سیستم MFS جهت حذف ذرات معلق از محلول سخت و تبدیل آن به محلولی تمیز استفاده میشود. نمونههایی از سیستم MFS را میتوان در صنایع دارویی، صنایع شیمیایی و نیمه هادیها پیدا نمود:
• جداسازی کاتالیستها
• جداسازی آنزیمها و مخمرها
• تصفیهی سیالات در فرآیند استخراج ادامه خواندن “سیستم میکروفیلتراسیون با غشای SS”
مزایای مرتبط با SWRO به عنوان وسیلهای برای افزایش منابع آب
• کیفیت و شوری آب ورودی
• دمای آب ورودی و فاضلاب خارج شده
• افزایش بهرهوری در فنآوری غشائی
ادامه خواندن “مزایای مرتبط با SWRO به عنوان وسیلهای برای افزایش منابع آب”
تقطیر سریع چند مرحلهای و الکترودیالیز
تقطیر سریع چند مرحلهای (Multistage Flash Distillation)
این روش رایجترین نوع تقطیر است و در برخی از منابع اشاره شده است که، در سراسر جهان، تقطیر سریع چند مرحلهای، آب بیشتری را نسبت به دیگر اشکال تقطیر تولید میکند ( اگر چه تعداد این نوع از تأسیسات نسبت به دیگر انواع آب شیرین کن کمتر میباشد).
کاربرها و مزایای غشا اولترافیلتراسیون شامل چه مواردی است
به طور کلی کاربرهای غشا اولترافیلتراسیون شامل موارد زیر است:
•کاربرد برای آب فوق خالص
– خالص سازی اولیه آب های صنعتی
– پیش تصفیه آب فوق خالص
ادامه خواندن “کاربرها و مزایای غشا اولترافیلتراسیون شامل چه مواردی است”
موارد کاربردی سیستم NF
موارد کاربردی سیستم NF
• سختیگیری
• حذف ویژه فلزات سنگین از جریانهای فرآیندی جهت استفاده مجدد از آب
• کاهش نمکهای موجود در آب با اندکی شوری
معمولاً عملکرد غشائی برای ممبرینهای NF جهت حذف NaCl 50٪ ، و برای CaSO4 90٪ (یا بیشتر) میباشد. ادامه خواندن “موارد کاربردی سیستم NF”
روشهای جدید در تصفیه فاضلاب
واحد SBR
واحد SBR از یک راکتور پر و خالی شونده تشکیل شده که در آن اختلاط کامل صورت می گیرد و علاوه بر آن هوادهی و ته نشینی که بعد از مرحله واکنش می باشد،در یک تانک انجام می شود. در تمام سیستمهای SBR عمل تصفیه در قالب 5 مرحله ای که در ادامه می آید، بصورت متوالی انجام می شود.
1- پرشدن،
2- واکنش(هوادهی)،
3- ته نشینی،
تصفیه نهایی در تصفیه خانه ها
تصفیه نهایی شامل فرایندهایی است که به منظور دستیابی به پساب تصفیه شده با کیفیت بالاتر از آنچه در قسمت تصفیه ثانویه انجام می شود، اعمال می گردد. در این بخش به برخی از روشهای معمول در تصفیه نهایی اشاره می شود.
کلرزنی روشی است که بصورت گسترده در تصفیه فاضلابهای شهری و صنعتی بکار می رود. برخی صنایع که می بایست پسابهای خود را قبل از تخلیه به محیط تصفیه کنند، عبارتند از : کنسروسازی، لبنیات، کاغذ، نساجی، پتروشیمی و فلزی. عمده دلایل کلرزنی پساب عبارتند از:
1- گندزدایی، به دلیل ظرفیت بالای اکسیدکنندگی کلر ،رشد باکتریها و جلبکها را متوقف ساخته و از بین می برد.
2- کاهش BOD . ادامه خواندن “تصفیه نهایی در تصفیه خانه ها”
طرح شماتیک از سیستم DAF
همانطور که گفته شد شناورسازی به کمک هوای فشرده دارای کارائی بسیار بالایی در حذف مواد شناور و معلق موجود در فاضلاب می باشد. در بسیاری از مراجع کارائی این فرایند در تصفیه پساب های صنعت روغن نباتی را تا حدود 90% ذکر کرده اند. سیستم DAF در پساب صنایع لبنی نیز کاربرد زیادی دارد. پساب صنایع غذایی از جمله کشتارگاه ها و فراورده های گوشتی، کنسروسازی و اصولاً پساب هایی که دارای چربی هستند با این روش تا حد زیادی تصفیه می شوند. همچنین در بسیاری از صنایع شیمیایی وپتروشیمی از فرایند DAF به طور فزاینده ای برای جداسازی نفت و چربی های شناور استفاده می شود. به طور کلی از واحد DAF در تمامی تصفیه خانه های شیمیایی می توان استفاده کرد. یکی دیگر ار کاربردهای شناورسازی با هوای محلول تغلیظ لجن است. لجن هضم شده با روش شناورسازی با هوای تحت فشار از غلظت 1% به حدود 5 الی 7% می رسد. ادامه خواندن “طرح شماتیک از سیستم DAF”