اثرات نامطلوب سختی آب

» سختی آب باعث کاهش قدرت پاک کنندگی صابون و مواد شوینده شده و مصرف آنها را افزایش می دهد.

» سختی آب باعث ایجاد لخته های ناخوشایند صابون و مواد شوینده در داخل حمام ، دستشویی و روی لباس ها می شود.

» حمام کردن با آب سخت ، دشوار تر است. ادامه خواندن “اثرات نامطلوب سختی آب”

روش های مدرن و پیشرفته تصفیه آب آشامیدنی

تعریف ساده تصفیه آب این است : حذف ناخالصی ها و آلاینده های معلق و محلول از آب . هرچه ذرات ناخالصی درشت تر باشند ، جدا کردن آنها از آب آسان تر است و برعکس هرچقدر اندازه این ذرات ریز تر باشد نیاز به روشهای دقیق تری برایتصفیه آب است. بنابراین اندازه منافذ فیلترها ، مقاومت فیلترها در برابر انواع آلاینده ها و توانایی آنها در حذف ناخالصی ها بسیار مهم است. امروزه فیلترها را از جنس سرامیک ، الیاف مصنوعی و کربن می سازند. ادامه خواندن “روش های مدرن و پیشرفته تصفیه آب آشامیدنی”

فاضلاب صنعتی و مراحل آن

– همزمان با گسترش روز افزون صنایع و به تبع آن مصرف آب و تولید پساب ، استاندارد های زیست محیطی شرایط خاصی را برای ورود پساب به منبع پذیرنده (چاه جاذب – فضای سبز – ورود مجدد به چرخه تولیدی ) لحاظ می کنند..

1- مشخصات فاضلاب صنعتی

مشخصه های شاخص عمومی تصفیه پساب های صنعتی عموماً در سه بخش مشخصه های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خلاصه می شود: ادامه خواندن “فاضلاب صنعتی و مراحل آن”

دی اریتور و مزایای استفاده از آن

اکثر صنایع تولیدی به تناسب تولیدات خط از واحدهای مختلفی استفاده می کنند که عبارتند از دیگ های بخار –سیستم های حرارتی و برودتی و … لذا کیفیت و کمیت آب ورودی به سیستم باید دارای کیفیت قابل قبولی از لحاظ فیزیکی و شیمیایی باشد. یکی از این دستگاه ها که در تنظیم کیفیت و کمیت آب ورودی به سیستم های فوق بکار می رود دی اریتور نام دارد که به سیستم های حذف کننده گازهای محلول (خصوصا اکسیژن) از آب شناخته می شود. ادامه خواندن “دی اریتور و مزایای استفاده از آن”

10 نکته در خصوص پرتو فرابنفش

آسیب‌پذیری انسان از پرتو فرابنفش تحت تاثیر عوامل محیطی کاهش یا افزایش می‌یابد. پس برای حفظ سلامت خود نکات زیر را بخوانید و به خاطر داشته باشید:

1 ـ بیش از 90 درصد پرتو فرابنفش می‌تواند از ابرهای سبک عبور کند. ادامه خواندن “10 نکته در خصوص پرتو فرابنفش”

مزایای کاربرد پرتو فرابنفش

پرتو فرابنفش برای بسیاری از کاربردهای ضدعفونی نسبت به روشهای شیمیایی دارای مزایای زیر است :

– باکتری کشی و ویروس کشی موثر .

– تاثیر فوری .

– هزینه های سرمایه گذاری و اجرایی کم . ادامه خواندن “مزایای کاربرد پرتو فرابنفش”

ماده جلوگیری کننده از خوردگی و ایجاد رسوب ویژه ی برجهای خنک کننده

شرح محصول

بطور اساسی برنامه کنترل شیمیایی دقیق و مناسب ،برای  آب تغذیه  سیستمهای خنک کن به شمار می آید،که بطور همزمان  و به میزان دقیق از مواد ی استفاده نماید که خاصیت میکروب کشی،ضد خوردگی و ضد رسوب داشته باشد.استفاده از مواد میکروب کش به جهت از بین رفتن میکروبها یی  که خوردگی عمومی را کاهش می دهند و مواد ضد رسوب،موادی هستند که از تشکیل  رسوبات  ناخواسته در سیستم جلوگیری به عمل می آورند.بنابراین لازمه کنترل شیمیایی و کامل که قابل قبول نیز باشد توجه خاص به تمامی موارد ذکر شده است. ادامه خواندن “ماده جلوگیری کننده از خوردگی و ایجاد رسوب ویژه ی برجهای خنک کننده”

فیلتر شنی چیست

فیلتر شنی دستگاهی است که با صاف نمودن (فیلتر اسیون) فیزیکی آب باعث حذف ذرات معلق موجود در آن نظیر گل، رنگ، مواد آلی، پلانکتون، باکتری‌ها و ذرات حاصل از خوردگی می‌شود. ادامه خواندن “فیلتر شنی چیست”

مشکلات استعمال آب سخت در مصارف خانگی و صنعتی:

سختی آب، موجب کاهش کیفیت طعم و مزه چای و قهوه را می شود.

در آب سخت سبزی به خوبی پخته نمی شود.

صابون، شامپو و سایر شوینده های خانگی با آب سخت خوب کف تولید نمی کنند؛ بنابراین مصرف شوینده ها افزایش می یابد. ادامه خواندن “مشکلات استعمال آب سخت در مصارف خانگی و صنعتی:”

با چه ترتیبی محتویات فیلتر آکواریوم را قرار دهیم؟

اولین چیزهایی که باید در فیلتر قرار بگیرند و یا به بیان بهتر باید آب آکواریوم از آنها عبور کنند “ابری ها” هستند. ابری ها فیلتراسیون مکانیکی انجام می دهند و ذرات معلق موجود در آب را تصفیه می کنند؛ البته باکتری های مفید که در چرخه نیتروژن فعالیت می کنند نیز در این ابری ها رشد کرده و آمونیاک را به نیتریت و نیتریت را به نیترات تبدیل می کنند. توصیه شده که اگر از چند نوع ابری با اندازه سوراخ های مختلف استفاده می کنید، ابتدا از ابری هایی که سوراخ های بزرگتری دارند استفاده کنید و ابری ها با سوراخ های کوچکتر و متراکم تر را در مرحله بعد قرار دهید. علت این است که اگر ابری های متراکم تر و با سوراخ های کوچک را جلوتر قرار دهیم به سرعت از ذرات بزرگ اشباع شده و نیاز به سرویس پیدا می کنند. ادامه خواندن “با چه ترتیبی محتویات فیلتر آکواریوم را قرار دهیم؟”

برخی از عناصر آلوده کننده آب

سرب:

یکی از قدیمی ترین مسائل آلودگی شیمیایی در آبهای آشامیدنی ، ناشی از به کارگیری مخازن و لوله های سربی در لوله کشی شهری بوده است.

آبهای اسیدی نرم که از مناطق کوهستانی سرازیر می شوند، تمایل به انحلال سرب دارند به طوری که مقادیرقابل توجهی از سرب می‌تواند در آب حل شود بویژه در طول شب که آب در شبکه آبرسانی ، راکد می‌ماند.

سرب یک سیستم تجمعی است به طوری که تماس مداوم با آن ، در نهایت می‌تواند اثرات سمی ایجاد کند و در طول سالها ، بسیاری از کشورها در راستای کاهش مقدار سرب در محیط زیست تلاشهای زیادی نموده‌اند.

استانداردهای فعلی EC برای آب آشامیدنی ، ماکزیمم غلظت سرب را ۵۰ میلی‌گرم در لیتر تعیین کرده است اما به نظر می رسد که این سطح در راهنمای WHO ، نهایتا به ۱۰ میلی‌گرم در لیتر کاهش یابد که دستیابی به آن ، در نواحی با آب که قابلیت حل کنندگی سرب را دارد و نیز با لوله کشی سربی ، مشکل خواهد بود. ادامه خواندن “برخی از عناصر آلوده کننده آب”

نمکهای محلول در آب دریا

آب دریا به قدری شور است که قابل خوردن و زراعت نیست. علت این شوری ، وجود نمکهای مختلف به خصوص نمک طعام می‌باشد. اقیانوس شاید تنها جایی باشد که بتوان تمام عناصر را در آنجا یکجا پیدا کرد. از عناصر ساده بیش از شصت نوع آن در آب اقیانوس شناخته شده و احتمال وجود بقیه چندان بعید به نظر نمی‌رسد. مقدار بعضی از عناصر در آب دریا ، به قدری ناچیز است که بطور مستقیم تشخیص داده نمی‌شود، ولی وجود آنها در اندام جانوران دریا ثابت شده است. وزن کل املاح موجود در آب اقیانوسها را حدود تن برآورد کرده‌اند. این املاح می‌تواند تمام سطح کره زمین را به ضخامت 45 متر بپوشاند و اگر فقط روی قاره‌ها قرار گیرد، ضخامت آن به 153 متر خواهد رسید. ادامه خواندن “نمکهای محلول در آب دریا”