توضیحاتی در مورد سیستم‌های غشائی

برای انتخاب نوع خاصی از سیستم غشایی باید به جنبه‌های زیادی توجه نمود مانند هزینه‌ها، خطرات مربوط به انسداد ممبرین‌ها، تراکم بسته‌بندی و فرصت تمیز کردن. ممبرین‌ها هرگز به‌عنوان یک صفحه تخت مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، چرا که این سطح بزرگ اغلب باعث بالا رفتن هزینه‌های مربوط به سرمایه‌گذاری می‌شود. ادامه خواندن “توضیحاتی در مورد سیستم‌های غشائی”

شیرین کننده هایی از جنس غشای نانومتری

محققان توانسته اند غشاهایی از نانو لوله های کربنی بسازند که به کمک آن جداسازی گاز و مایع با کمترین هزینه امکان پذیر خواهد شد. امروزه بیشتر غشاها از مواد پلیمری ساخته می شوند که در دمای بالا مشکلاتی را به وجود می آورند. در این نوع غشاها نمی توان توازن مناسبی را میان ورودی غشا و قابلیت انتخاب آن برقرار کرد. ادامه خواندن “شیرین کننده هایی از جنس غشای نانومتری”

قطبش غلظتی

با استفاده از ساده‌ترین عبارات می‌توان بیان نمود که شدت جریان آب عبور کننده از یک ممبرین RO شبیه به شدت جریان آبی است که از یک لوله عبور می‌کند ، درصورتیکه جریان در لایه مرزی به‌صورت نفوذی بوده و عمود بر جریان هدایتی در حجم محلول می‌باشد. در لایه‌ مرزی ، جریان هدایتی وجود ندارد.

پایین‌تر بودن سرعت آب درون لوله ، باعث ضخیم‌تر شدن لایه‌ی مرزی می‌شود. ادامه خواندن “قطبش غلظتی”

دبی جریان بهینه در فیلتر شنی تحت فشار

برای بیشتر شدن اثر فیلتر، باید مطمئن شد آب در دبی بهینه خود می باشد. مهم ترین یافته ها از تست ها نشان می دهد که سرعت بالای جریان روی فیلتراسیون و زمان لازم برای جمع کردن آلودگی ها تاثیر دارد. سرعت بالای جریان سبب کوتاه تر شدن زمان فیلتراسیون گشته و تصفیه را سخت تر می کند. “سرعت بالا” به معنی سرعتی بیش از حد معین در لوله می باشد که با ft/sec یا  gpm/ft2آن را می سنجند. مثلا سرعت 10 fps سرعت بالایی است. ادامه خواندن “دبی جریان بهینه در فیلتر شنی تحت فشار”

ممبرین‌های اسمز معکوس مقاوم در برابر جرم گرفتگی

ممبرین‌های انتخاب کننده برای جداسازی ماده‌ی حل شده‌، که به‌صورت محلول یا معلق وجود دارد، از حلال به‌کار برده می‌شوند. به‌عنوان مثال، ممبرین‌های اسمز معکوس (RO)، اولترافیلتراسیون (UF) و میکروفیلتراسیون (MF) که بر حسب افزایش اندازه‌ی منافذ طبقه‌بندی می‌شوند، این‌گونه می‌باشند. ممبرین‌های RO آب را عبور می‌دهند، اما نمک‌ها و مواد حل شونده آلی با وزن مولکولی بیش‌از 100 را دفع نموده و برای خالص سازی آب از قبیل نمک‌زدایی از آب لب شور و آب دریا استفاده می‌شوند. ادامه خواندن “ممبرین‌های اسمز معکوس مقاوم در برابر جرم گرفتگی”

سیستم میکروفیلتراسیون با غشای SS

از سیستم MFS جهت حذف ذرات معلق از محلول سخت و تبدیل آن به محلولی تمیز استفاده می‌شود. نمونه‌هایی از سیستم MFS را می‌توان در صنایع دارویی، صنایع شیمیایی و نیمه هادی‌ها پیدا نمود:

• جداسازی کاتالیست‌ها

• جداسازی آنزیم‌ها و مخمر‌ها

• تصفیه‌ی سیالات در فرآیند استخراج ادامه خواندن “سیستم میکروفیلتراسیون با غشای SS”

موارد کاربردی سیستم NF

• سختی‌ گیری

• حذف ویژه فلزات سنگین از جریان‌های فرآیندی جهت استفاده مجدد از آب

• کاهش نمک‌های موجود در آب با اندکی شوری

معمولاً عملکرد غشائی برای ممبرین‌های NF جهت حذف NaCl 50٪ ، و برای CaSO4 90٪ (یا بیشتر) می‌باشد. ادامه خواندن “موارد کاربردی سیستم NF”

فیلترهای تبادل یونی

در فرآیند تبادل یونی، آب بر روی رزین‌های یونی کروی شکل جاری می‌شود و یون‌های موجود در آب با یون‌های رزین مبادله می‌شوند.

ادامه خواندن “فیلترهای تبادل یونی”

خصوصیات شیمیایی آبهای زیرزمینی

بررسی خصوصیات شیمیای یک نمونه آب مستلزم تجزیه شیمیای آن است. تجزیه شیمیای کامل یک نمونه آب زیرزمینی عبارت است از تعیین غلظت کلیه مواد معدنی موجود در آن.

ادامه خواندن “خصوصیات شیمیایی آبهای زیرزمینی”

فیلتر کربن اکتیو

چنانچه آب دارای رنگ بو طعم نا مناسب باشد عبور آن از دستگاه فیلتر کربن اکتیو راه حل مناسبی است
تا عوامل نامبرده از میان برده شود و در واقع کارایی دستگاه فیلتر کربن اکتیو را PH آب و نیز نوع کربن اکتیو تعیین می نماید .

ادامه خواندن “فیلتر کربن اکتیو”

ظرفیت فعالیت صنعت برق آبی در کشور

ابتدای فعالیت صنعت برق تا سال 76، مجموع ظرفیت نصب شده برق آبی 2 هزار مگاوات بوده و از سال 76 تا کنون 2500 مگاوات یعنی 120 درصد به ظرفیت برق کشور اضافه شده است.و در طول برنامه چهارم 4تا5 هزار مگاوات انرژی برق آبی وارد مدار می شود که حاصل اجرای پروژه های سدهای بزرگ آبی است.

ادامه خواندن “ظرفیت فعالیت صنعت برق آبی در کشور”

فیلتراسیون به روش REVERSE OSMOSIS ) RO ) 

پیشرفته ترین تکنولوژی روز دنیا

این روش یکی از بهترین و مناسبترین روشهای تصفیه آب در جهان می باشد.در ابتدا در کشور امریکا توسعه یافت تا آب تازه ای را برای نیروی دریایی این کشور تهیه کنند. آب تو لید شده از طریق دستگاههای RO بقدری سالم و پاکیزه است که در صنایع دارو سازی و تولیدات تکنولوژی بالا نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ادامه خواندن “فیلتراسیون به روش REVERSE OSMOSIS ) RO ) “