فیلترزغال یا استفاده از فیلتر کربن فعال به عنوان یک ماده جاذب امروزه تقریباٌ در صنایع تصفیه آب و فاضلاب عمومیت یافته و جایگزین مناسبی برای سایر روش های پیشین مطرح می باشد.در تصفیه آب، فیلتر کربن به منظور جذب آلاینده های مختلف مثل مواد آلی ایجاد کننده طعم و بو و مواد آلی مصنوعی می باشد که از جمله کاربرد آن می توان استفاده در پیش تصفیه RO و خطوط تصفیه آبهای معدنی و آشامیدنی و سایر نوشیدنی ها اشاره کرد. ادامه خواندن “کاربرد فیلتر کربن / فیلتر زغالی”
ماه: تیر ۱۳۹۱
استفاده از چربی گیر آشپزخانه جهت حذف چربی از جریان فاضلاب
به منظور جداسازی ذرات چربی و روغن از فاضلاب آشپزخانه و رستوران ها می بایست قبل از اتصال این فاضلاب به شبکه اصلی و یا تخلیه به چاه از یک واحد چربی گیر (Grease Trap) بهره گرفت. استفاده از چربی گیر فایبرگلاس ثقلی ضمن سادگی کاربرد، هزینه بسیار کمتری را به همراه دارد. با توجه به اینکه چربی دارای وزن مخصوص کمتر از فاضلاب می باشد، درصورت ایجاد شرایط محیطی مناسب، چربی موجود در فاضلاب به راحتی به سطح فاضلاب آمده و می توان آن را از جریان فاضلاب حذف کرد. استفاده ازچربی گیر فایبرگلاس این شرایط را برای فاضلاب آشپزخانه ها فراهم می کند و در صورت کاربری مناسب، قادربه حذف بیش از 98 درصد چربی موجود درجریان فاضلاب خواهد بود. استفاده از فایبرگلاس در ساخت چربی گیرعلاوه برسبکی، باعث استحکام بسیار بالا و طول عمر طولانی آن خواهد شد.یکی از وظایف چربی گیر فاضلاب رستوران و آشپزخانه، نگهداری پساب چرب و کاهش دمای آن است.با این عمل حلالیت چربی در داخل فاز آب کاهش پیدا کرده و به دلیل اختلاف دانسیته درسطح فاضلاب جمع می شود. عمده ترین وظیفه دیگر یک چربی گیر رستوران و آشپزخانه جداسازی مواد جامد و پسماند های غذایی موجود درفاضلاب می باشد.
ادامه خواندن “استفاده از چربی گیر آشپزخانه جهت حذف چربی از جریان فاضلاب”
مهمترین سیال در حرارت و برودت چیست؟
آب مهمترین سیال در حرارت و برودت است که وظیفه انتقال گرما در مبدلهای حرارتی را به عهده دارد . دربرجهای خنک کن ، بویلرها و چیلرها از آب به عنوان مایع مبدل استفاده می شود به طوریکه گردش آب موجب تبادل حرارتی میگردد . معمولا آب استفاده شده در کاربردهای حرارتی و برودتی از نوع آب سخت است ، آبهای سخت تشکیل پوسته کربنات کلسیم می دهند که مشکلات متعددی رابوجود می آورد .این پوسته به شکل رسوب بر روی سطوح داخلی لولههای حامل آب باعث کاهش ظرفیت انتقال جریان آب و انتقال جریان حرارت می شود . هنگامیکه آبهای سخت حرارت داده می شوند تشکیل پوسته، خیلی سریعتر انجام می گیردکه مشکلات زیادی را در بویلرها و آبگرمکنها به وجود می آورند. ادامه خواندن “مهمترین سیال در حرارت و برودت چیست؟”
سختی گیرهای مغناطیسی و چیلرها
درتاسیسات حرارتی و برودتی، چیلر یکی ازضروری ترین و گران قیمت ترین اجزاء سیستم می باشد که درصورتیکه از نوع آب خنک باشد معمولا از یک برج خنک کن در کنار آن استفاده می شود که همین امر باعث انتقال مشکلات سختی و رسوب آب از برج خنک کن به چیلر می شود که زیان حاصل از این فرایند درچیلرها به مراتب سنگین تر و گران تراز برجهای خنک کن است . ادامه خواندن “سختی گیرهای مغناطیسی و چیلرها”
مصارف صنعتی رزین های آکریلیک گرما سخت
به دنبال پیشرفت تولید محصولات پلیمری اکریلیکی، دسته جدیدی از رزین های اکریلیکی به بازار معرفی شدند که دارای خصوصیات جدیدی از جمله سخت شدن و تشکیل فیلم به وسیله گرما و خواص فیزیکی و شیمیایی بالا برای مصارف صنعتی چه در داخل و در شرایط خارجی بودند. از جمله خواص بسیار مهم آن ها می توان به مقاومت های شیمیایی و نوری، در صد جامد بالاتر در زمان بعد از اعمال، سختی و خواص سطحی اشاره کرد. علاوه بر این با انتخاب مناسب منومرهای مصرفی در زنجیره اصلی و توجه به دانسیته شبکه ای شدن می توان به زمینه وسیعی از مصارف این دسته از رزین های اکریلیک دست یافت. به همین دلیل رزین های اکریلیک گرما سخت جایگزین سیستم های کو ره ای الکید آمین گردیدند و مصرف عمده ای در تولید پوششهای کوره ای اتومبیلی و لوازم خانگی، پوششهای مارپیچی و پوشش فلزات پیدا کردند.
تاکریل TR-1388
رزین اکریلیک پایه حلالی گرماسخت دارای گروه های فعال هیدروکسیل می باشد که جهت تولید رنگ های کوره ای طراحی شده است. ادامه خواندن “مصارف صنعتی رزین های آکریلیک گرما سخت”
فیلتر کربن نهایی و کارتریج فیلتر دوش حمام
در مرحله پنجم دستگاه های پنج مرحله ای ، فیلتر کوچکی به نام فیلتر کربن نهایی وجود دارد. جنس و عملکرد این فیلتر دقیقا مشابه فیلترهای کربن فعال است که در بالا توضیح داده شد. وظیفه اصلی این فیلتر حذف طعم و بوی نامطبوعی است که ممکن است در اثر ماندن آب در منبع ذخیره دستگاه ، به وجود آمده باشد .از آنجا که فیلتر کربن نهایی ، در معرض آب تصفیه شده قرار دارد که عاری از هرگونه کلر ، گازهای شیمیایی و مواد آلی است ، لذا زمان اشباع شدن این فیلتر طولانی تر و عمر مفید آن بیشتر است. به طور متوسط این فیلتر می بایست بعد از گذشت یک سال تعویض شود. در غیر اینصورت همانطور که در مورد فیلترهای کربن فعال ذکر شد، باعث آلودگی میکروبی و باکتریایی آب خواهد شد. این فیلترها نیز نوع فیلترهای کربن فعال می باشند که وظیفه آنها درست مانند آنچه در باره فیلترهای کربنی شرح داده شد ، حذف کلر ، گازهای شیمیایی و مواد آلی موجود در آب و حذف طعم و بوی نامطبوع آب است. زمان تعویض کارتریج فیلترهای دوش حمام نیز دقیقا مانند سایر فیلترهای کربنی ، به طور متوسط هر شش ماه یکبار می باشد . ادامه خواندن “فیلتر کربن نهایی و کارتریج فیلتر دوش حمام”
اهمیت فرایند دیگهای بخار
رسوب زدایی و اصلاح آب تغذیه دیگ های بخار.
راه اندازی، آموزش و سرویس دیگ های بخار.
تبدیل سوخت دیگ های بخار به گاز طبیعی.
طراحی و ساخت مبدل های حرارتی ، منابع کوئل دار ، هیترهای مازوت ، منابع بلودان.
طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب، شامل : سختی گیر ، دی اریتور ، فیلتر شنی و غیره.
فروش لوزم یدکی دیگ های بخارماشین سازی اراک. ادامه خواندن “اهمیت فرایند دیگهای بخار”
مهمترین رسوبات دریاچهای
رسوبات دریاچهای (Limnic Sediment) رسوبات دریاچهای منشا متفاوتی دارد که عمدهترین آنها سه گروه آواری ، شیمیایی ، وبیولوژیکی طبقهبندی میشود. مهمترین رسوبات دریاچهای عبارتند از : رسوبات کلاستیک دریاچهای :این نوع رسوبات که شامل قطعه سنگها ، شن ، ماسه و رس میباشند به طور دائم از طریق رودخانهها وارد دریاچهها شده و ته نشست میگردند. قسمت اعظم مواد آواری وارد شده بوسیله رودخانه در مصب آنها ته نشین میشود و فقط مواد رسی که دانه ریزترند در فاصله دورتر و در نقاط عمیقتر دریاچهها رسوب میکنند. رسوباتی که در مصب رودخانهها ته نشین میشوند باعث تشکیل دلتا میگردند. رسوبات آهکی دریاچهای :رسوبات آهکی دریاچهها دارای اهمیت چندانی نیستند و در اثر جمع شدن پوسته آهکی صدفها ، جلبکهای آهکی و سایر موجودات که دارای پوسته آهکی میباشند تشکیل میشود. این رسوبات همچنین در اثر تهنشین شدن کربنات کلسیم موجود در آب دریاچهها نیز بوجود میآیند. رسوبات آهکی که در نزدیکی ساحل تشکیل میشوند گل آهکیکربنات کلسیم (Mud cul careous) نامیده میشوند. ضخامت آهکها ممکن است تا چندین متر هم برسد که در حدود 90 تا 95% حاوی میباشد. در نواحی نیمهخشک قسمت عمده رسوبات عمیق دریاچه را کربنات کلسیم تشکیل میدهد که به صورت طبقات ضخیم آهک ااولیتیک دیده میشود. ادامه خواندن ” مهمترین رسوبات دریاچهای”
انواع روش های تصفیه آب صنعتی
1 – تصفیه آب به روش تبادل یونی : در این روش از تبادل یونی به منظور سخت گیری آب و تولید آب خالص با درجه بالا استفده می شود.
2 – تصفیه آب به روش فیلتراسیون : روش های فیلتراسیون شامل میکرو فلتراسیون ،اولترافیلتراسیون و نانو فیلتراسیون می باشد که هدف آن جداسازی اجزای آلی و املاح محلول در آب برای تولید آب خالص است.
3 – تصفیه آب به روش EDI :این روش ترکیبی از تبادل یونی و فیلتراسیون غشایی است. ادامه خواندن “انواع روش های تصفیه آب صنعتی”
تصفیه فاضلاب بهداشتی
۱- روشهای فیزیکی
از جمله روش های معمول تصفیه فیزیکی فاضلاب می توان به سیستمهای آشغالگیری، دانه گیری، ته نشینی، شناورسازی، چربی گیری و فیلتراسیون اشاره نمود .
۲– روش های بیولوژیکی
به آن دسته از روشهایی که درآنها از فرآیندهای بیولوژیکی برای تصفیه فاضلاب استفاده میشود، روش های بیولوژیکی می گویند. در این روشها میکروارگانیسم ها (بویژه باکتریها) نقش اصلی را در فرآیند تصفیه برعهده دارند چرا که آنها با استفاده ازمکانیسمهای درونی خود مواد آلی موجود در فاضلاب را جذب کرده و از آن برای تولید سلول جدید و کسب انرژی استفاده می کنند . ادامه خواندن “تصفیه فاضلاب بهداشتی”
تنظیم دستی سطح هوا و فرمان به پمپ یا پرشرسویچ
درشروع بهره برداری سطح آب را درنقطه ای درحدود 3/1 ارتفاع تانک از بالای آن انتخاب می کنیم و روی شیشه آب نما علامت می زنیم, سپس پمپ را روشن می کنیم تا سطح آب در تانک به علامت برسد, سپس پمپ را خاموش کرده و شیر هوای فشرده را باز می کنیم تا آنقدر هوا وارد شود تا فشار سنج به فشار مورد نظر برسد سپس شیر هوا را می بندیم , سیستم در این حالت می تواند کار کند وهرگاه فشار به حد بالا رسید پرشرسویچ پمپ را قطع می کند و هرگاه فشارکاهش یافت و به حد پایین رسید پمپ شروع به کار می کند. باید توجه کرد که روی پرشرسویچ دو محل تنظیم وجود دارد که یکی برای تنظیم فشار حد اکثر و یکی برای تنظیم اختلاف فشارمورد نظر است, که در نتیجه فشارماکزیمم و منیموم را می توان داشت. ادامه خواندن “تنظیم دستی سطح هوا و فرمان به پمپ یا پرشرسویچ”
کاربرد مخزن آب یا برج آب
برج آب دارای دو لوله می باشد که از سطح زمین و از محور عمودی برج وارد تانک می شود که یکی هم لوله پرکننده و هم لوله مصرف می باشد و دیگری سرریز برج است که در صورتی که شناور الکتریکی کار نکند آب اضافه به حد بالای سطح آب از طریق آن خارج شده و درصورت وجود مخازن زمینی به آنها می ریزد و درصورت نبودن مخازن زمینی به نقطه ای ریخته می شود که اپراتور با ملاحظه آن مطلع می شود که شناور الکتریکی کار نمی کند و نسبت به تعمیر آن اقدام می نماید.درگذشته برای برج آب سه لوله در نظر میگرفتند که یکی برای پرکننده و دیگری برای مصرف و سومی برای سرریز بوده است که عملا وجود دو لوله جداگانه برای پر کردن و مصرف کردن آب ضرورتی نداشته و کار بیهوده ای است. ادامه خواندن “کاربرد مخزن آب یا برج آب”